Rotary Sofia | „Училищно здраве. Превенция от млада възраст.“
145
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-145,everest-forms-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

„Училищно здраве. Превенция от млада възраст.“

Април 1, 2016

Ротари клуб София

гр. София

Проект „Училищно здраве. Превенция от млада възраст.“

ПРОГРЕС / ЗАВЪРШЕНОСТ0%

BGN 5000

Сума проект

Ротари клуб София реализира благотворителен проект, целящ ранното диагностициране на заболявания на щитовидната жлеза сред навършилите 18 години ученици от софийските училища.

През последните години зачестяват заболяванията на щитовидната жлеза. Причините са променения радиационен фон, ендемични, наседствени и други фактори. Ранното диагностициране на тези състояния дава възможност за добър контрол и поведение, както и осигуряване на добро качество на живот.

Навременното знание за един здравословен проблем може да спаси живот.

Ротари клуб София закупи висококачествен ехограф и осигури специализирани ехографисти, които да проведат профилактични прегледи на желаещите ученици от софийските училища, навършили 18 години. Прегледите ще се извършват на място в училищата по предварително съгласуван график. С този дългосрочен проект се цели да се поддържа добър здравен статус от млада възраст и да се осъзнае ролята на ранната профилактика на заболяванията.