Rotary Sofia | Ротари Интернешънъл
709
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-709,page-child,parent-pageid-428,everest-forms-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Ротари Интернешънъл

Година на основаване

1905

Брой държави

163

Ротари Интернешънъл

Ротари Интернешънъл съществува в 163 държави и преминава през дузини езици, политически и обществени структури, обичаи, религии и традиции. Как става така, че всичките над 31, 000 Ротари клуба по света действат по един начин? Най-основният отговор е стандартна конституция на Ротари клуба.

 

Едно от условията за получаване на чартиране, за да станете Ротари клуб, е да приемете стандартната конституция на Ротари клуба, приета през 1922 г. Този документ описва административните техники за следване от клубовете при провеждането на седмични срещи, процедури за членство и класификация, условия за присъствие, плащане на дълговете и други практики, свързани с обществените въпроси и политически позиции.

 

Когато стандартната конституция на Ротари клуба е приета, също така е прието, че всички съществуващи Ротари клубове ще продължат да следват своята настояща конституция. Въпреки че, повечето от тези ранни клубове по0късно са приели стандартната конституция, някои от клубовете от преди 1922 все още провеждат своята дейности според предписанията на своите стари конституции.