Rotary Sofia | Прожекция на филм „Отскубнати до корен“ – Панагюрище
1261
post-template-default,single,single-post,postid-1261,single-format-standard,everest-forms-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Прожекция на филм „Отскубнати до корен“ – Панагюрище

Прожекция на филм „Отскубнати до корен“ – Панагюрище

Прожекция на филм „Отскубнати до корен“

 

          В рамките на нашата програма „Историческо наследство“ в Панагюрище беше уредена поредната прожекция на филма „Отскубнати до корен“, посветен на последния предвоенен президент на Ротари клуб София проф. Димитър Атанасов. Преди прожекцията в присъствието на ДГ Христо Михайловски бе положен венец пред паметника на Събо Николов. Филмът предизвика голям интерес в града, поради това, че в него се разказва и за първия българин ротарианец Събо Николов, който е роден в Панагюрище. Освен ротарианците от града, присъстваха и гости от Пирдоп и Карлово, кметът на Панагюрище, много граждани. Кратко представяне направиха продуцентката Тони Бачурова, историкът на Ротари България Цвятко Кадийски (който участва във филма в частта за представянето на ротарианската дейност на Атанасов и Николов), както и президента на РК София Атанас Каймакчиев. Освен това Кадийски съобщи, че е предал за предпечатна подготовка подробната биография на Събо Николов, която ще бъде издадена от РК Панагюрище.

Само три дни по-късно филмът бе представен и в Трявна, по време на връчването на едно дарение от инж. Кадийски за местния исторически музей. Филмът предизвика много голям интерес и присъстващия зам. кмет по културата и образованието г-н Росен Ралев изрази желание да бъде направена още една прожекция по време на летните културни тържества в града. Присъстващата паст президентка на РК Габрово Анна Димитрова се ангажира да организира прожекция и в Габрово.