Rotary Sofia | Дарение на Институт „Майка и Дете“ гр. Белград
977
post-template-default,single,single-post,postid-977,single-format-standard,everest-forms-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Дарение на Институт „Майка и Дете“ гр. Белград

Дарение на Институт „Майка и Дете“ гр. Белград

    Успешно приключи Проектът на Ротари клуб  Белград –  Стари град  (Global Grant HELP US LIVE, 1990744)  за подпомагане на  детската анестезиология.
Ротари клуб София  подкрепи инициативата на приятелите от Сърбия чрез  финансово дарениe.
Със закупуването на модерна анестезиологична работна станция Primus с хемодинамичен монитор Vista 120 за Института „Майка и Дете“ в Белград  е постигната  целта на Проекта.  Устройството за анестезия позволява подобрени хирургични процедури с по-малко затруднения за децата при адаптиране към анестезия и по-нататъшно възстановяване,  особено за кърмачета, които се нуждаят от операция за коригиране на вродени аномалии.
Използването на това устройство и новата технология значително ще повиши качеството и професионалното ниво на предоставяне на здравни услуги не само в Белград, но и в цяла Сърбия и региона откъдето всички пациенти идват в този институт.