Rotary Sofia | Изложба: „Какво направиха Ротарианците за своя град“
876
post-template-default,single,single-post,postid-876,single-format-standard,everest-forms-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Изложба: „Какво направиха Ротарианците за своя град“

Изложба: „Какво направиха Ротарианците за своя град“

От 01 октомври 2020 г. посетителите на изложбаната зала под куполите на Ларгото ще могат да разгледат изложбата „Какво направиха ротарианците за своя град“.

На 18 постера е показан приносът на най-стария Ротари клуб у нас – Ротари клуб София и неговитечленове за развитието на столицата. Представени са основните проекти на клуба свързани с работата за по-добро образование и грамотност, опазване на детското и майчиното здраве, работата с младите хора, превенциите на значими заболявания, озеленяването, подкрепа на науката и културата, подобряване на безопасността по пътищата, помощта, оказвана на културните институции на софийската община.

Между десетките изпълнени проекти нека откроим няколко: провеждането на масовата ваксинация срещу полиомиелит през 1995 г. в рамките на ротарианската програма „Полио плюс“; съвместния проект с РК Кобленц за пълното преустройство на детската пулмологична клиника в Александровска болница; ежегодния скрининг на щитовидната жлеза сред юношите; пътуващия мамограф; участие в озеленителни програми в кв. Младост и на Витоша; обзавеждането на спортната зала на Дома за слепи деца в София; постоянната програма „Дай на детето книга да чете…“; двете ежегодни стипендии-награди за абсолвент от Фармацевтичния факултет на Медицинската академия и за магистър от Машинния факултет на Техническия Университет; проекта „Дай път на живота“ за подобряване на безопасността на младите хора по пътищата и улиците; помощта за деца със специални потребности.

Една от най-големите и обхватни устойчиви програми на клуба е „Култура и историческо наследство“, един от върховете на която пожароизвестителната инсталация на базиликата „Света София“ и работата по гробницата на Хонорий, сътрудничеството с Дом-галерия Дечко Узунов, СГХГ, Софийски исторически музей и със Софийската филхармония.

 

Откриване: 1 октомври 2020 от 18 часа.

Място: Изложбена зала под куполите на Ларгото

С любезното съдействие на Регионалния исторически музей София