Rotary Sofia | Осигурен преносим ехограф и специалисти за прегледи на деца
777
post-template-default,single,single-post,postid-777,single-format-standard,everest-forms-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Осигурен преносим ехограф и специалисти за прегледи на деца

Осигурен преносим ехограф и специалисти за прегледи на деца

17 март 2016 год.

Секция: Проекти

София

Последният проект на РК София е свързан с профилактиката на заболявания на щитовидната жлеза при ученици от софийските СОУ. Статистиката показва висок процент на заболеваемост на щитовидната жлеза,свързан с радиационния фон, ендемични, наследствени и други фактори.Същевременно достъпът до ехографски и хормонални изследвания е труден, поради което заболяванията се откриват късно.
Поради тази причина РК София закупи нов преносим ехограф и осигури високо специализирани лекари за извършване на профилактични прегледи в училищата на София. Учениците навършили 18 години ще преминат през профилактичен ехографски преглед на щитовидна жлеза и при отклонения от нормата ще бъдат наблюдавани от ендокринолог и изследвани допълнително.
Проектът се съгласува с Министерството на образованието и науката.